Kdo je kdo

100 nejmocnějších osobností českého šoubyznysu / Radka Štefaňáková …a kol Vyd. 1 . – Praha: Hart, 2001 . – 205 s.: fot. ; 22 cm ISBN 80-86529-14-2 : Kč 199,00. Kniha o soukromé TV NOVA přibližuje její pořady a moderátory. Medailony nejzajímavějších a nejmocnějších osobností českého šoubyznysu jsou doplněny pohledem astroložky.

Co se tam o mně píše?

Narodil se 21. prosince 1945 v Praze, ženatý (1974), manželka Zuzana Pašková (1947, úřednice), synové Kryštof (1975), Filip (1982), rodiče Karel 1907-57 RNDr., matematik a Soňa (1924-89, úřednice).

Dokud dýchám, doufám.

 

Novinář, textař, šéfredaktor redakce zábavy TV NOVA

Kariéra
Ještě během studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (zakončil 1981) až do revoluce působil v redakci pořadů Studia mladých a Mikrofórum Československého rozhlasu. Mezitím se angažuje v redakci vydavatelství Panton a v roce 1986 si vyzkoušel i šéfdramaturgii Rockfestu. Období po sametové revoluci pro něj bylo více než hektické. Vystřídal redakce časopisů Tvorba, Scéna a Gramorevue, 1990 se stává vedoucím redakce zábavy Československého rozhlasu, v tom samém období účinkuje i jako šéfdramaturg Porty a předseda rady Sdružení Porta. Neodpustí si ani produkci hudebních festivalů, mezi něž se řadila Bratislavská lyra, Děčínská kotva a Rockfest. Na šéfredaktorskou židli stanice Praha Českého rozhlasu usedá jen na jeden rok (1992-93), aby vzápětí přešel do ČNTS, tedy soukromé televizní stanice TV Nova, kde působí dodnes. Jako koníčka si udržel občasné psaní písňových textů v rozhlasových a divadelních muzikálech.

Zájmy
Filozofie, historie, turistika, hudba.

Co o Ivanu Rösslerovi říká astrologie
I přes velké úsilí lidé s jeho horoskopem a datem narození jsou vesměs velice choleričtí a reagují bleskově i na ten nejmenší podnět. Ovšem jakmile rychle vzplane, tak se i rychle zklidní a zapomene, co bylo příčinou výbuchu. Má velkou sebedůvěru a ctižádostivost. Negativně se na jeho zdraví podepisuje neúnavná práce, která je však občas střídána lehkou letargií při přemíře pracovních povinností nad rámec únosnosti. Rok 2002 jednoznačně úspěšný a skvělý!

Charakteristika
Ovlivňuje zábavu v TV Nova. Kde by bez něj byli baviči, které znáte z obrazovek, kdyby jim vzal práci?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *